Elke inwoner van Nederland heeft de plicht om een persoon in nood naar beste kunnen te helpen.
Dat houdt in, dat je niet zomaar langs een ongeval kunt lopen en doen alsof je niets gezien hebt.

Om je kennis te vergroten, zodat je in staat bent om te helpen, bestaat er een cursus: “diploma eerste hulp” van het Oranje Kruis (de beginnerscursus).

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld je hier aan voor de herhalingslessen.

Beginnerscursus

Tijdens deze cursus leer je hoe je een slachtoffer moet benaderen, hoe je de ademhaling kunt controleren en veiligstellen, hoe je wonden kunt verzorgen en wanneer je deskundige hulp moet inschakelen.
Ook reanimatie en gebruik van de AED zijn enkele van de onderwerpen die je leert. Sinds 2017 zit ook de kennis om kinderen te helpen bij de basiscursus in.

Vervolgcursus

Als je dit (bovenstaande) allemaal kent en kunt, is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Dit kun je doen door het volgen van herhalingslessen.

Daarnaast kun je je verder bekwamen met aanvullende onderwerpen:  eerste hulp bij waterongevallen, eerste hulp bij wandelen en eerste hulp bij sportongevallen.

Voor diegene die geen complete basiscursus willen doen, is er nog steeds de mogelijkheid om de cursus EHBO aan kinderen te doen.

Aanmelden

Ja, ik wil graag een EHBO cursus volgen of me inzetten bij activiteiten en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..