Zoals aangegeven zijn wij de Arnhemsche Vrijwillige Brigade tot het Redden van Drenkelingen (kortweg genoemd als de A.R.B.). Dit doen wij als sinds 21 september 1928. Sinds die tijd zijn wij ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (K.N.B.R.D) die tegenwoordig ook bekend staat als Reddingsbrigade Nederland (RedNed). Net als zij hebben ook wij het doel het voorkomen van de verdrinkingsdood. 

Zoals je op de site hebt kunnen lezen, doen wij dat op verschillende manieren: door kinderen en volwassenen te leren zwemmen, te leren hoe ze andere kunnen redden en het verzorgen van EHBO- en reanimatielessen.

Het is natuurlijk leuk als je deze geleerde kennis ook in kan zetten. Dit verzorgen wij door hulpverlening aan te bieden bij evenementen. Je kunt hier denken aan ehbo bij hardloopwedstrijden maar ook voor toezicht op het water bij een triathlon.

Zo zie je dat wij veel zaken kunnen verzorgen en regelen. Desgewenst werken wij ook samen met andere reddingsbrigades in de regio en andere ehbo-verenigingen in Arnhem en omstreken.